MTH SD70ACe kontra ATHEARN SD70ACe

wszystko o taborze i innych pojazdach
Awatar użytkownika
Topeka
Posty: 763
Rejestracja: 20 października 2015, 18:47
Lokalizacja: Blankaholm

Re: MTH SD70ACe kontra ATHEARN SD70ACe

Nieprzeczytany post autor: Topeka » 14 maja 2019, 22:13

Można powiedzieć że porabany ten dekoder ale już wiem że można chyba wszystko obsługiwać od F0 do F12 tylko jest jakaś dziwna kombinacja. Zmieniają się podporządkowane funkcje (sterowanie mth jest do F28) i nagle na Prodigy wszystko działa inaczej. Pod danym klawiszem działa inna funkcja. Znalazłem ;) światła ale niestety lok dalej nie jeździ. Szkoda bo fajnie się prezentuje. I muszę przyznać że super dźwięk. Tylko chyba raczej byłby fajnie jak by jeździł :D
Wszystko co tworzymy jest nasze. A doskonalenie naszych technik jest drogą modelarstwa...
Gdybym się poddał, nic bym nie zrobił.

Awatar użytkownika
krakowiak_CN
Posty: 497
Rejestracja: 27 października 2015, 07:21
Lokalizacja: Kraków

Re: MTH SD70ACe kontra ATHEARN SD70ACe

Nieprzeczytany post autor: krakowiak_CN » 16 maja 2019, 08:03

Nie mam żadnego MTH i raczej mieć nie będę. Marcinie, tu masz bogatą literaturę - może będzie przydatna?

http://www.rayman4449.com/DCS_Tips.htm

Awatar użytkownika
Topeka
Posty: 763
Rejestracja: 20 października 2015, 18:47
Lokalizacja: Blankaholm

Re: MTH SD70ACe kontra ATHEARN SD70ACe

Nieprzeczytany post autor: Topeka » 16 maja 2019, 08:13

O dzięki, wieczorem popatrzę. Może coś się znajdzie :)
Wszystko co tworzymy jest nasze. A doskonalenie naszych technik jest drogą modelarstwa...
Gdybym się poddał, nic bym nie zrobił.

Awatar użytkownika
krakowiak_CN
Posty: 497
Rejestracja: 27 października 2015, 07:21
Lokalizacja: Kraków

Re: MTH SD70ACe kontra ATHEARN SD70ACe

Nieprzeczytany post autor: krakowiak_CN » 16 maja 2019, 08:57

Jest tego dosyć sporo ;)

Jeszcze na YT gdy wpisałem hasło "MTH problems" wyskoczył filmik, w komentarzu którego pojawiła się informacja o resetowaniu dekodera kodem 55?

https://www.youtube.com/watch?v=0e6Wojk796I&t=433s

Awatar użytkownika
Topeka
Posty: 763
Rejestracja: 20 października 2015, 18:47
Lokalizacja: Blankaholm

Re: MTH SD70ACe kontra ATHEARN SD70ACe

Nieprzeczytany post autor: Topeka » 16 maja 2019, 11:18

Ciekawe, może to być to. Tylko jak to wpisać w Prodigy Advance 2? Teraz jestem w pracy ale wieczorem zobaczę.
Sklep odpisał żeby odesłać, zwrócą kasę. Ale wolałbym żeby jeździł :D Wysłałem też zapytanie do MTH. Poczekam parę dni a jak nic nie pomoże to niestety wróci do sklepu..
Wszystko co tworzymy jest nasze. A doskonalenie naszych technik jest drogą modelarstwa...
Gdybym się poddał, nic bym nie zrobił.

Awatar użytkownika
Topeka
Posty: 763
Rejestracja: 20 października 2015, 18:47
Lokalizacja: Blankaholm

Re: MTH SD70ACe kontra ATHEARN SD70ACe

Nieprzeczytany post autor: Topeka » 16 maja 2019, 20:32

W sumie nie wiem co napisać. Przyszedłem do domu, odpaliłem Prodigy, włączyłem wszystkie loki na torach i oczywiście MTH spał dalej. Wcisnalem sześć razy F5 i pomyślałem że trzeba popatrzeć na necie jak na Prodigy resetuje się MTH. Po paru minutach innych zajęć przekrecilem gałkę prędkości i lok ruszył! W sumie nic innego nie robiłem. Jedno jest pewne, dekoder w MTH jest specyficzny :D ale ładne gra :)
No i dzięki Krakowiak! , nie wiem do końca czy to te Twoje piątki są pod F5 ale będę się tego trzymał ;) :D :D :D
Ma jeszcze jakieś dziwne objawy na jedynce (trochę szarpie) ale dziś jeździ więc może się rozchodzi :lol: Pozostaje barjerka, zobaczymy co MTH odpowie :)
Wszystko co tworzymy jest nasze. A doskonalenie naszych technik jest drogą modelarstwa...
Gdybym się poddał, nic bym nie zrobił.

Awatar użytkownika
krakowiak_CN
Posty: 497
Rejestracja: 27 października 2015, 07:21
Lokalizacja: Kraków

Re: MTH SD70ACe kontra ATHEARN SD70ACe

Nieprzeczytany post autor: krakowiak_CN » 17 maja 2019, 08:24

Jeśli to zasługa sześciopaka "efpiątek"...to uśmiechnę się o sześciopak :D :D najważniejsze, że zaczął jeździć. Przecież o to chodzi :D ta brakująca barierka to brakuje całości, czy tylko fragmentu?

Awatar użytkownika
Topeka
Posty: 763
Rejestracja: 20 października 2015, 18:47
Lokalizacja: Blankaholm

Re: MTH SD70ACe kontra ATHEARN SD70ACe

Nieprzeczytany post autor: Topeka » 17 maja 2019, 10:00

Masz u mnie szesciopak :D
Jednej części z boku brakuje. Innych braków nie stwierdziłem.
Ps. Zdjęcia zaraz po wyciągnieciu z pudełka, przez weekend zrobię jakieś lepsze ale już w całości :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wszystko co tworzymy jest nasze. A doskonalenie naszych technik jest drogą modelarstwa...
Gdybym się poddał, nic bym nie zrobił.

ODPOWIEDZ